Craniosacralis terápia
Azt , hogy az érintésnek jótékony hatása van, már mindenki megtapasztalhatta élete során. De hogy az érintés gyógyításra is alkalmas, ezt bizonyítja a craniosacralis terápia.
craniosacralis terápia

2008 óta embereknek segítek, így azzal foglalkozom, amit igazán szeretek. Akik felkeresnek, (pici gyermekektól idősekig) jól szeretnének lenni és ez az én célom is, ez a közös célunk. Ez működik. Tanulmányaim és munkám során összefüggéseket értettem meg az ember működésében, ezeket sikeresen alkalmazom a gyakorlatban. Néhány egyszerű szabályt szem előtt tartva támogatlak. Jogod van jól érezni magad.

A test, illetve az ember egyetlen egység. Összetett testi, gondolati és érzelmi folyamatok egysége. Egy alkalommal a csuklómat túlterheltem és pihenésre kényszerültem. A gyógyuláshoz szükségem volt egy gumi tömítésre a konyhai vízcsapunkba, egy új pórázra, amivel kényelmesebben sétáltattam a kutyámat, így nem kellett tovább csavaró mozdulattal eröltetnem a kezem. Végül elfogadtam azt a tényt, hogy éppen gyógyulok és nem tudom terhelni, ezzel kilépve a türelmetlen önleértékelésből.

Az ember rendelkezik öngyógyító, önszabályozó rendszerrel. A neve homeosztázis. Ez az élő szervezetnek a változó külső és belső körülményekhez való alkalmazkodó képessége, amellyel önmaguk viszonylagos biológiai állandóságát biztosítják. Vágtad már el az ujjad? Meggyógyult?

Az emberi test részeinek (izmok, zsigeri szervek, csontok stb…) formáját eltorzító fizikai erők az érintett rész helyes működését gátolják. Nézzünk egy példát. X.Y. autót vezet, napi nyolc órát tölt ezzel a munkával. A kormányt bal kézzel fogja, jobb keze a sebességváltón pihen, miközben az egész gerince jobbra hajlik és a feje a fejtámla középvonalától jobbra, valmint a kormány irányába előreesve utazik naponta nyolc órát. A dereka domború, néha egyenes. Ahol a legnagyobb az alkváltozás, ott rendszerzavarokkal, fájdalmakkal fogunk találkozni.

Fent említett három természeti összefüggés ismeretével és gyakorlati alkalmazásával érjük el a szervezeted öngyógyító rendszerének átsegítését a holtponton, ahonnan újra zavartalanul működik. Lehetséges, hogy a betegségek pusztán az öngyógyító rendszer “megakadásából” jönnek létre?

Hogyan találtam rá, amire rátaláltam? Kicsi gyermekkori szájpad, akut has, majd csípőoperációim hátrahagyott hegesedései okán, felnőttként igazi rendszerzavarokkal találkoztam a testemben. Ezek helyrehozása során ismerkedtem meg craniosacralis* kezeléssel, oszteopát** manipulációkkal***. Tanultam, minden nap kezeltem valakit, ha más nem volt, magamon kísérleteztem. Eredményes kezeléseket kaptam kiváló szakemberektől. Jól vagyok. Kíváncsiságom nem hagyott nyugodni, több craniosacralis rendszert kezelő iskola tananyagával találkoztam. Otthonosan mozgok biodinamikus és biomechanikus szemléletmódban egyaránt. William Garner Sutherland, D.O. és Rollin E. Becker, D.O. írásainak hatására érdeklődésem az oszteopátia egésze, mint a craniosacralis kezelések forrása felé fordult. A cranialis, belszervi és mozgásszervi oszteopát szemléletű kezelések ismerete, ezek alkalmazása, tanáraimmal, kollégáimmal folytatott konzultációk, azok, akiket kezelhettem segítettek egy mélyebb megértéshez és az oszteopátia alapelveinek megfelelő, gyakorlati alkalmazásához. Szakmát nem képviselek, saját tapasztalataim alapján segítek megértened a mechanizmus működését, hogy te is sikeresen alkalmazhasd a gyakorlatban.

*Craniosacralis: a farokcsont végétől a koponya tetejéig tartó, központi idegrendszerünket, annak hártyarendszerét, folyadékait, csontozatát magába foglaló önálló müködésű fiziológiás rendszer.

**Oszteopát: a test szervrendszereit összefüggő működésű egészként manuális technikákkal kezelő, a szervezet funkcióit helyreállító alternatív kezelési módszer. Dr. A. T. Still alapította az 1800-as évek közepén.

***Manipuláció: (Régies, elavult jelentés) Egy feladat, tárgy kezelése, az ezzel kapcsolatos eljárás, (kézi) művelet, ügyes mesterfogások alkalmazása; kezelés.

Ára első alkalommal: 90 perc / 14.000 Ft

(Indokolt esetben tartalmaz egy kineziotape felhelyezést is.)

További alkalmak: 90 perc / 10.000 Ft